Pisco recepten
Wat is Pisco? Hoe maak je de beste cocktails met deze likeur? Pisco is de ‘Spirit of Peru’. De drank maakt deel uit van de Peruaanse geschiedenis, cultuur, gastromie en nationale trots! Deze likeur wordt uit druiven gedistilleerd. Voor één liter Pisco is ongeveer 6,5 kilo verse druiven nodig. Pisco heeft een sterke smaak en een geparfumeerd aroma. Het kan puur, gemixt met frisdranken of in een setting van een cocktail gedronken worden. De bekendste cocktail van Peru is de Pisco Sour. Er worden ook andere cocktails gemaakt, zoals de pisco recepten hieronder beschreven. Aan de hand van de pisco recepten, kunt u zelf uw eigen favoriete cocktails maken.
Pisco Sour Cocktail
- Pisco Quebranta 50 ml
- Limoen Sap van 1 limoen
- Suikersiroop 7,5 ml
- Eiwit
- IJsblokjes
- Angostura bitters 3 dashes
-
Een shaker met ijs
-
Scheid het eiwit en voeg dit toe in de shaker
-
Voeg de 45 ml Pisco toe en limoensap van 1 limoen
-
Krachtig shaken tot je shaker een frostlaagje krijgt
-
Uitgieten zonder ijs in een mooi martiniglas
-
Garneren met limoenschijfje en 3 dashes angostura bitters
Pisco Punch Cocktail
- Pisco Quebranta 60 ml
- Ananassap 60 ml
- Limoensap vers 30 ml
- Siroop 30 ml
- Ananasstukjes
- Graneer met een kers
-
Plaats de ananasstukjes in de shaker
-
Giet de Pisco, ananassap, limoensap en siroop in de shaker
-
Krachtig shaken
-
Uitgieten in mooi groot glas
-
Voeg een kers toe voor decoratie
Pisco Terremoto Cocktail
- Pipeno of een zoete witte wijn
- Siroop 30 ml (of grenadine)
- Pisco Quebranta 30 ml
- Ananasijs
-
Vul het glas met pipeno of een zoete witte wijn
-
Voeg siroop en en een shot pisco toe
-
Een bol ananasijs
-
Vermeng de wijn, siroop, pisco en het ananasijs goed.
Pisco Mojito Cocktail
- Pisco Alcholada 60 ml
- 1/2 Limoen, in 4 stukjes gesneden
- Eventueel suikerwater 20 ml
- 2 theelepels superfijne suiker
- Handvol verse muntblaadjes
- Mineraalwater of Sprite
-
In de shaker vermeng de Pisco, limoen, suiker, suikerwater en muntblaadjes
-
Stamp met aangevuld ijsblokjes de limoen en muntblaadjes fijn, totdat deze de sappen loslaten
-
Krachtig shaken
-
Vul het in een hoog glas met ijs, door met een zeef de resten van de limoen en muntblaadjes eruit te zeeffen.
-
Vul de drank aan met Mineraalwater of Sprite en garneer met muntblaadjes en limoenschijfjes
Pisco Chilcano Cocktail
- Pisco Alcholado 60 ml
- Limoensap versgeperst 10 ml
- Ginger ale
- Angostura bitters 3 dashes
- IJsblokjes
-
Longdrinkglas
-
Schenk de Pisco en limoensap in het glas
-
Voeg de Ginger ale, met 3 dashes van de bitter toe
-
Roer kort, garneer het met limoenschijf