Het combineren van veganistische gerechten en wijnen wordt steeds populairder. Hoewel het erop lijkt dat de keuken vrij beperkt is, is de waarheid dat het erg rijk is aan aroma’s, smaken en texturen. Het combineren van veganistische gerechten en wijnen kan heel interessant zijn, daarom geven we je hieronder enkele ideeën.
Populaire ingrediënten
Een van de meest populaire ingrediënten in deze gastronomie is courgette. Deze is ook bekend als Italiaanse courgette, waarvan de smaak ideaal is voor verschillende veganistische recepten. Een heel praktisch en lekker voorgerecht is bijvoorbeeld de courgette, gesneden en gemarineerd in citroensap en olijfolie. Een ander zeer goed alternatief voor voorgerechten is de sinaasappelsalade met rucola en rode ui, gekleed in sinaasappelsap met olijfolie. Een citroenrisotto als hoofdgerecht geserveerd. We raden je aan om ze te proberen met een rosé , omdat ze dankzij de zuurgraad en intense frisheid zal deze combinatie van wijn en veganistisch eten heel goed aanvullen.
Keuze rood
Aan de andere kant, als je eerste keuze rood is, probeer dan zeker de paddenstoelenrisotto met een Malbec . Wat salades betreft, een zeer goede is kikkererwten, die meestal gepaard gaat met ui, basilicum en tomaat met chili. Waarvoor een roséwijn de beste optie is dankzij de beknopte aroma’s die bij dit gerecht de ideale balans bereiken. Tot slot, als je aan een dessert denkt, raden we je aan om je te wagen aan pure biologische chocolade, ook vergezeld van een rosé. Andere heerlijke alternatieven zijn pudding, cheesecake of tapioca, vergezeld van een late oogst voor een meer uitgebalanceerde combinatie.
Nu je wat meer weet over het combineren van wijnen en veganistisch eten, kun je deze verschillende opties uitproberen en er zelf een samenstellen in het gezelschap van een goede wijn.